Maak een donatie over.

Wilt u een bijdrage leveren aan een leuke vakantieweek voor mensen met een verstandelijke beperking en daarmee ons werk ondersteunen? Maak dan een donatie over.


Onze iDeal betaal optie is tijdelijk niet in gebruik.


U kunt ook een bedrag zelf overmaken op:

rekeningnummer NL 39 RABO 01 05 26 06 49

t.n.v. Stichting Het Struikske inz Sprinkhaankampen

o.v.v. Donatie Sprinkhaankamp


Aanvullende informatie

De vakanties worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Vereniging van ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking (VOGG) en het samenwerkingsverband KansPlus/Sien Regio Eindhoven-Helmond. Zie ook: www.kansplus-sien.nl

De projectmedewerkers Vrije Tijd van MEE Eindhoven en De Kempen bieden ondersteuning bij de organisatie van het vakantie aanbod.

De doelstelling is mensen met een verstandelijke beperking een fijne vakantie bieden, onder deskundige begeleiding van vrijwilligers. De vakanties zijn in de eerste plaats iedereen met een verstandelijk beperking die thuiswonend zijn. Als de deelnemers met vakantie zijn, kunnen de ouders/verwanten er ook eens op uit trekken.

De vakanties worden mogelijk gemaakt door de grote inzet van vrijwilligers. Zij besteden veel tijd aan het organiseren en uitvoeren van de vakanties. Voor ieder kamp zijn regelmatig nieuwe vrijwilligers nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen hoeft men geen ervaring in de omgang met gehandicapte mensen te hebben. Wat wél belangrijk is, is dat men vanuit een positieve belangstelling activiteiten met de deelnemers wil ondernemen. Ervaren vrijwilligers ondersteunen de nieuwe mensen bij de werkzaamheden tijdens de vakantie kampen.

Sprinkhaankamp 2020 gaat helaas niet door

Beste lezer, voor ons als organisatoren van de Sprinkhaankamp-weken staat de gezondheid van deelnemers en leiding voorop. We hebben de ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus dan ook actief gevolgd. We zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord zou zijn om het Sprinkhaankamp door te laten gaan. De richtlijnen om verspreiding van het virus te voorkomen maken het voor ons als team niet haalbaar om in deze periode een veilig en leuk kamp te organiseren. De leiding van iedere week zal met alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven contact opnemen. Had jij je nog niet aangemeld, maar wilde je dit wel doen? Laat het ons vooral weten! We begrijpen ook dat er bij jullie vragen kunnen ontstaan over de gevolgen die het virus heeft op het kamp. Voel je vrij om contact op te nemen met de leiding van jouw kampweek via de contact pagina.