Week Rood

Deze week is voor volwassen deelnemers en vindt altijd plaats in de week voor dat de schoolvakanties in het zuiden van het land beginnen.

Hieronder vindt je een verhaal over het thema van afgelopen jaar.

Eindelijk was het deze zomer zover: een weekje sprinkhaankamp met als thema: op safari.

Voordat we bij de verschillende spellen en activiteiten konden laten zien, dat we meer van dieren wisten dan Freek en David Attinborough bij elkaar samen, moesten we op zoek gaan naar ons zelf. Hierdoor wisten we of bij de nijlpaarden, stokpaardjes, kakkatoes of de flamingo´s hoorden.

We hebben de hele week weer van alles gedaan. We hebben met zijn allen meegeschilderd aan grote panelen met allerlei dieren erop. Daarnaast hebben we ook nog coole verrekijkers en dieren van brooddeeg gemaakt. Verder hebben we ook een heleboel leuke spellen spellen gedaan.

Eigenlijk te veel om ze allemaal op te noemen, maar hier toch een paar voorbeelden: miereneten, bananen vangen, dieren zoeken in het bos, bingo. … en natuurlijk Waku Waku! Wij waren veel beter dan de deelnemers van het orginele spelprogramma, want iedere groep had uiteindelijk veel meer wuppies (aapjes) gewonnen dan zij! Iedere avond hebben we veel gedanst, gezongen en muziek gemaakt met allerlei verschillende muziekanten, uiteenlopend van een accordeoniste tot allerlei coverbands.

We hebben ook nog een feestjes gevierd, omdat we dankzij de brandweer al weer voor het tiende jaar een ritje mochten maken met de brandweer. Sommige stukken zelfs met sirene aan!

Ook bijzonder was dat we al weer voor het vijfde jaar van dezelfde rijdende patatkraam lekkere patat en een frikandel konden eten. Ook de rest van week hebben we erg lekker gegeten. Vooral natuurlijk de dag dat we zelf geholpen hebben met groente snijden!

Ten slotte: met het thema safari kon een bezoekje aan safaripark De Beekse Bergen natuurlijk niet ontbreken. Daar leek het net of we echt op safari waren, vooral omdat het die dag tropisch heet was. Gelukkig konden we wel van de ene schaduw naar andere schaduw bewegen om de dieren te bekij eten en bij zo´n temperatuur natuurlijk ook om een lekker ijsje eten.

Al met al was het een superweek. Wanneer gaan we weer?

Sprinkhaankamp 2020 gaat helaas niet door

Beste lezer, voor ons als organisatoren van de Sprinkhaankamp-weken staat de gezondheid van deelnemers en leiding voorop. We hebben de ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus dan ook actief gevolgd. We zijn helaas tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord zou zijn om het Sprinkhaankamp door te laten gaan. De richtlijnen om verspreiding van het virus te voorkomen maken het voor ons als team niet haalbaar om in deze periode een veilig en leuk kamp te organiseren. De leiding van iedere week zal met alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven contact opnemen. Had jij je nog niet aangemeld, maar wilde je dit wel doen? Laat het ons vooral weten! We begrijpen ook dat er bij jullie vragen kunnen ontstaan over de gevolgen die het virus heeft op het kamp. Voel je vrij om contact op te nemen met de leiding van jouw kampweek via de contact pagina.