Week Wit

Deze week is speciaal voor deelnemers t/m 21 jaar. Indien er voldoende ruimte is kunnen deelnemers tussen 22 en 25 jaar ook mee.

Hieronder vindt je een verhaal over het thema van afgelopen jaar.

Sprinkhaankamp week Wit met het thema Jungle zit er weer op. Hieronder het verhaal:

Bomen, planten, apen, olifanten en tijgers: het was wel even schrikken toen we zagen dat er jungle op het kamp stond. Gelukkig maar dat Freak Funk er was om ons te helpen. Hij was op zoek naar een bijzonder dier, samen met bekende vlogger Betty Bling. Helaas was zij alleen maar bezig met haar spiegeltje, lippenstift en nagellak. Dat is toch helemaal niet nodig in de jungle, Betty?

Meteen de eerste dag lieten de kinderen zien dat ze Freak echt niet nodig hadden om door de jungle te komen. Tijdens de sportdag sprongen ze over stenen naar de overkant van de wilde rivier, vaarden ze met een boot over een meer vol krokodillen en slingerde ze met lianen van boom naar boom. Als afsluiting van een geweldige eerste dag hebben we natuurlijk weer gezwommen en hadden we een disco in pyjama!

De volgende dag kwam aap Bobo op bezoek, maar hij was sip, omdat hij al zijn lekkere bananen was kwijt geraakt. Oh nee! Gelukkig wilde de kinderen wel helpen, en na een zinderende speurtocht door het bos hadden we alle bananen weer gevonden. Omdat aap Bobo hier zo blij mee was gaf hij ons zijn geheime recept voor heerlijke bananenijs, die we met zijn allen gegeten hebben. Wat is Bobo toch een lieve aap!

Op dinsdag stapte iedereen in de bus voor het uitstapje. Na de muzikale busreis was het tijd om de Drunense Duinen te verkennen met behulp van een echte boswachter, die ons lijsten had gegeven met dingen die we daar konden vinden. Na een leuke zoektocht hadden we zo’n beetje alles gevonden wat er op de lijst te vinden was: steentjes, takken, een mierenhoop, en zelfs olifanten en een draak! Het is ongelooflijk wat je hier in Nederland kunt vinden als je een goede speurder bent.

Na een griezelige spooktocht was er natuurlijk weer tijd voor het kampvuur, en werd er door de hele groep uit volle borst meegezongen met de mooiste liedjes. Natuurlijk onder het genot van knakworsten op een broodje en een beker warme chocomel.

Donderdag werd het kamp op spectaculaire wijze afgesloten met de bonte avond. Iedereen gaf weer een spetterend optreden en alsof dat nog niet genoeg was werd er daarna nog de hele avond gedanst tijdens de disco. Wat was het weer een geweldig leuk kamp!